2014 m. sausio 14 d., antradienis

Gamtos stebėtojams...

Sveiki,

visiems, kam įdomi gamta ir tiems, kurie žvelgdami pro langą nori žinoti kokius paukščius mato, kas šiuo metu vyksta gamtoje, siūlau savo knygų lentynoje turėti Gedimino Isoko "Lietuvos gamtos kalendorių". 
Tai tikrai ne paprasta enciklopedija, kuri renka dulkes - tai knyga, kuri kiekvieną dieną, na bent kartą per mėnesį bus atversta.

Ar gali nugaišti šuo sukandęs varlę? Ar driežai gali užmerkti akis? 
Kada Lietuvoje apsigyveno briedžiai?   Čia rasite atsakymus į visus šiuos ir daugelį kitų klausimų.

-Šis gamtos kalendorius yra itin patrauklus savo struktūra - knygos skyriai tai mėnesių pavadinimai. Kiekvienas mėnesis yra aprašomas pradedant kalbėti apie patį mėnesį, senolių išmintį ir plėtojant gamtos bei gyvūnijos temas.

- Čia rašoma apie gamtos virsmus, įvairios gyvūnijos kasdienybę. Visa informacija yra gausiai iliustruota spalvotomis nuotraukomis, kurios dar labiau padeda susipažinti su nežinomais ar tiesiog nepastebėtais savame kieme augančiais augalais ar atskrendančiais paukščiais, atklystančiais gyvūnais.

- "Lietuvos gamtos kalendorius" neapsiriboja vien tik gamtos aprašymais. Knygos pabaigoje pateikiamas Lietuvos parkų sąrašas, grybų, augalų ir gyvūnų vardų sąrašas bei labai įdomus klausimynas, kuris yra skirtas ne tik žinių patikrinimui, bet ir smalsumo sužadinimui.

Knygą galite rasti čia: http://www.mintis.eu/sodas-darzas-namai/1009-lietuvos-gamtos-kalendorius.html


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą