2015 m. gegužės 14 d., ketvirtadienis

Naujoje Viktoro Suvorovo knygoje – bestselerio „Kuzkina mat“ priešistorė

Nauja istoriko, rašytojo ir karo analitiko Viktoro Suvorovo knyga „Prieš visus“ – pirmoji trilogijos „Didžiojo dešimtmečio kronika“ dalis. Knygoje rekonstruojami 5-ojo dešimtmečio pabaigos – 6-ojo dešimtmečio pirmosios pusės įvykiai, kai sunki pokario krizė privertė Sovietų Sąjungos vadovybę ieškoti naujų šalies vystymosi kelių.


Knyga parašyta tęsiant geriausias bestselerio „Kuzkina mat“ tradicijas. Trilogija „Didžiojo dešimtmečio kronika“ sudėliota neįprasta seka – pirmiausia V. Suvorovas parašė paskutinę dalį „Kuzkina mat“, vėliau – pirmąją ir antrąją. Knygoje „Prieš visus“  pristatoma nauja sensacinga istorijos versija, griaunanti įprastinę sampratą ir mitus apie svarbiausių XX amžiaus vidurio įvykių priežastis.


„1953 m. rugsėjo 13 d. Nikita Sergejevičius Chruščiovas užėmė Sovietų Sąjungos komunistų partijos Centro komiteto (SSKP CK) pirmojo sekretoriaus postą. 1963 m. rugsėjo 13 d. sukako 10 metų nuo jo valdymo pradžios. Artėjant šiai datai kažkuriam iš rūmų padlaižių šovė į galvą išganinga mintis pareikšti, kad praeis amžiai, bet ateinančios žmonių kartos visoje planetoje su jauduliu ir dėkingumu prisimins šiuos metus ir vadins juos Didžiuoju dešimtmečiu“, – knygos įžangoje rašo V. Suvorovas.

Dėliodamas žinomus ir mažai žinomus faktus ir tų metų įvykius į vieną mozaiką, autorius pasakoja apie kovą dėl valdžios SSRS vadovybėje pirmąjį pokario dešimtmetį, apie sprendimus, kuriuos priėmė Sovietų Sąjungos lyderiai, ir apie šių sprendimų pasekmes.

Knygoje atskleidžiama, kaip nuolatinės Stalino nesėkmės vidaus ir užsienio politikoje pokario metais atvedė šalį į sunkiausią krizę, kaip kovojo klanai sovietinės vadovybės viduje ir kokie buvo jų slaptieji planai, apie politines intrigas ir apie tai, kaip iš tiesų veikė šalies ir jos palydovų valdymo sistema. To meto įvykiai tapo Sovietų Sąjungos vystymosi posūkio tašku ir nulėmė vėlesnį SSRS subyrėjimą bei kapitalistinių ekonomikų ir laisvosios rinkos triumfą. „SSRS žlugimas moko, kad veiksminga ekonomika nugalėjo veiksmingą prievartą“, – knygoje cituojama žurnalistė Julija Latynina.

Knygos „Prieš visus“ ieškokite www.mintis.eu ir knygyne Z. Sierakausko g. 15, Vilniuje.

Knygos ištrauka:

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą