2013 m. liepos 22 d., pirmadienis

Ką tu skaitysi šią vasarą? Skanūs ir įdomūs romanai

Po rimtųjų istorinių norisi atsikvėpti, užkąsti ir dar ką nors paskaityti.

Pirmenybė – broliukams latviams. Ne pats šviežiausias, bet tikrai smagus L. Muktupavelos romanas „Pievagrybių testamentas“ pagardintas razinkom – po kiekvieno skyriaus rasite receptuką. Taigi, jei nepatiks romanas, knyga tiks virtuvės lentynoje prie oliverių, beatų ir nomedų. Būtinai išbandykite receptus, pievagrybiai tikrai nebrangūs.
Knygoje pasakojama apie pirmuosius lietuvius juodadarbius Airijoje, patyrusius visus vergiško darbo ir gyvenimo niuansus. Pasakojimas autentiškas – autorė aprašo savo įspūdžius, perteikdama juos su nemaža ironijos doze. Romane neįtikėtinai šviesiai ir pozityviai aprašyti lietuviai – draugiški, malonūs ir patikimi.




Antroji knyga egzotiškesnė – graikiška virtuvė, graikiškos aistros – ar bereikia daugiau prieskonių? Na, merginos, pasvajokime – ar nenorėtumėt, kad dėl jūsų, kaip dėl romano herojės Nanos, kovotų du gražuoliai? Kova itin subtili – du meilužiai vaišina Naną savo paruoštais valgiais, o ji renkasi, kuris geresnis kulinaras... ir meilužis. Kas laimėjo, sužinosite atsivertę A. Staikos knygą „Pavojinga kulinarija“.





Komentarų nėra:

Rašyti komentarą